Hosszas gondolkodás és kevesebb tervezés, utána olvasást követően 2012 február 4-én, szombaton egy termelői vásáron – igencsak ötlet szerűen – vettem 37kg (ennyi fért a táskáinkba) szabolcsból származó, kicsit fagy-csípte, csúnyácska, de nagy, édes és azt hiszem eléggé lédús almát.
Rövid beszélgetés után derült ki, hogy nem csak hibátlan étkezési almát hoztak magukkal, hanem ilyen kevésbé szép gyümölcsöt is. És természetesen olcsóbb is volt, a teljes mennyiségért végül 5000Ft fizettem. Ez a februári fagyban nem volt rossz ár.
Ez után eltelt pár nap, amíg nekikezdtem a feldolgozásnak. Addig bennem volt a bizonytalanság, hogy mennyire hibásak az almák, hiszen annyira nem értek hozzá, hogy ezt ránézésre megállapítsam.
Az alma bevásárlása után - idő híjján - elvetettem az e-bayről való cider élesztő rendelést, inkább - a leírásban is szereplő - bor élesztőt szereztem be. Ez gazdaboltban kapható dolog. Itt vettem egy doboz bor-ként is, ami később a lé fertőtlenítéséhez jó.
A beszerzéshez még hozzá tartozik, hogy egy kisebb szölőprést kértem kölcsön, valamint egy nagyobb húsdarálót. Ezek igen fontos segédeszközök.
Néhány demizson volt otthon régebbről. Az erjesztést ezekben terveztem.